Cursussen

Kennisoverdracht en onderwijs
Het BAC kent samenwerking met diverse partners. Zo is er een directe relatie met de opleiding Bewegingstechnologie aan de Haagse Hogeschool, de DAM-cursus (driedimensionale arthrokinematische mobilisaties), het tijdschrift voor fysiotherapie Versus en de fysiotherapiepraktijk Fysiotherapie Leidschendam. (Via de menuknop LINKS kunt u naar de desbetreffende websites gaan).
Door deze samenwerking is het BAC in staat om de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied van de fysiotherapie, manuele therapie en bewegingstechnologie tot zich te nemen.
Daarnaast verzorgt het BAC op aanvraag ‘onderwijs op maat’ over het bewegingsapparaat. Hebt u vragen over bijvoorbeeld  de problemen bij zitten, tillen, beeldschermwerk , etc., dan kan het BAC voor u of uw bedrijf een cursus op maat over dit specifieke onderwerp geven.

Veel van de klachten van werknemers ontstaan door een eenzijdige belasting van het bewegingsapparaat, de wetenschap ondersteunt die bevinding meer en meer. Oplossingen om problemen te voorkomen dienen volgens het BAC dan ook met name gezocht te worden in enerzijds een afwisseling van werkzaamheden (indien mogelijk) dan wel een aanpassing van de werkplek of het tegengaan van de eenzijdigheid van bewegen.

Daarnaast kunt U het BAC ook inschakelen voor het opzetten van een cursus over (specifieke) blessurepreventie.